calendar

visitor counter

twitter

instagram

Instagram

slideshare

View aishahrosli's profile on slideshare

waktu solat

Wednesday, 18 March 2015

Pra Diploma Life

Assalamualaikum, Hi nama saya Siti Noraishah bte Mohd Rosli, Umur 19 tahun menetap di Kota Tinggi dan lahir di Johor bahru dan juga anak ke bongsu dari 7 adik beradik. Okayy semua dahhh detail pasal saya hehe nak cerita pulak pasal life kat uitm ni macam mana boleh masuk Uitm nie.
  Bermula la kisah sebelum nak capai ke tahap diploma ni kenalah merangkak dulu ke arah pra diploma Uitm di kampus segamat, sebenarnyalah tak expect pun dapat masuk Uitm yelahh orang cakap Uitm ni bukan calang2 org yg bolehh masuk mesti result spm gempak gila baru boleh masuk tapi kannn tak semestinya jugak saya boleh jea masuk janji ada usaha dan niat nak belajar okay! nak cerita masa tuh lepas spm buatlahhh permohonan ke kolej tuh ini politeknik semua blabla uitm pun ada jugak tapi Pra Diploma lahh kan bolehh la tuh janji dapat sambung belajar
  Nak dijadikan cerita kann Alhamdulilah akhirnya dapat juga masuk ke IPTA Uitm segamat dalam course Pra diploma hehehe masa dapat tahu masuk Uitm tuh mak paling suka tengok ermm al kisah lah nak masuk uitm pulak kena buat tuh ini haihh banyak sebenarnya kena settlekann yela budak U kann kenalahh usaha sendiri hee.
 Lepas dah urus tuh ini kena pergi bank semua buat X-ray semua lepastuh kena beli barang sikit yelah nak masuk asrama kan so kena get ready semua barang2 lepastuh masa nak masuk sana nak pergi ke segamat tuh taklah jauh mana dengan tempat aku lepastuhh nak pergi Uitm segamat tuh haihh jauh juga pendalaman kot tklah pendalaman sgt tapi hutan lah nak pergi bandar pun dalam 20minit gitu lepastuh dah sampai letak barang semua jumpa family kali terakhir lepasni pisah untuk 6 bulan erm sedihh tuh teramat sangt sebab tak pernah pisah dengan mak kan so rasa sebak sikit lah.
  Sampai la bab ke orientasi minggu paling haihh bila dah kena baru la tahu malas nak cakap hehe minggu tuh penatlah sikit sampai give up pun ada sampai fikir bukan2 tauu lepas hbes minggu tuh dah bebas la kann so nak pergi class ni so dapat class M banyak woi class ni sampai la dapat class G class yang paling awesome dan akhirnya aku dapat masuk diploma sebab masuk pra diploma dlu.